UNICREDIT BANKA UNELA NOVINE ZA RADNIKE: Dobijaju slobodan dan za rođendan, a prostorije su dobile predivna imena (FOTO)

Svaki sprat poseduje nekoliko sala za sastanke koje nose imena znamenitih pisaca, pesnika, naučnika, slikara i sportista iz naše istorije, a njih su birali upravo zaposleni

U godini u kojoj je obeležavala 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, UniCredit Banka je preseljenjem u nove poslovne prostorije i sveobuhvatnom promenom načina obavljanja svakodnevnih poslovnih aktivnosti, učinila još jedan korak na svom putu da postane najbolje mesto za rad na našem tržištu.

UniCredit proglašena za Najbolju evropsku banku u oblasti finansiranja trgovine

UniCredit Banka u Srbiji snizila kamatu za stambene kredite u prvih 15 meseci

Na novoj adresi, u ulici Jurija Gagarina 12, uveden je inovativan i potpuno fleksibilan koncept, takozvani Smart Working. Ovo je ujedno i prvi put da je u nekoj finansijskoj instituciji u Srbiji primenjen ovakav koncept. Pored toga, Srbija je prva u okviru UniCredit Grupe koja je u regionu Centralne i istočne Evrope omogućila svojim zaposlenima da rade u naprednom okruženju.

Novi poslovni prostor je u potpunosti otvoren i u njemu ne postoje nikakve fizičke barijere poput zidova ili vrata. Opremljen je najsavremenijim nameštajem i tehnologijom koji zaposlenima obezbeđuju da budu digitalizovaniji, mobilniji, bliži i dostupniji jedni drugima. Sa ciljem da se obezbedi optimalan prostor za rad koji zaposlenima omogućava da obavljaju različite aktivnosti kreirane su različite zone - od zona za timski rad, gde kolege mogu da se izdvoje i da, ne uznemiravajući druge, zajednički obave sve aktivnosti, preko fokus zona koje obezbeđuju apsolutni mir i tišinu, do izdvojenog prostora gde mogu da obave poverljive i privatne razgovore.

Pored toga, svaki sprat poseduje nekoliko sala za sastanke koje nose imena znamenitih pisaca, pesnika, naučnika, slikara i sportista iz naše istorije, a njih su birali upravo zaposleni.

Osim toga, sa ciljem da se oplemeni prostor na svakom spratu je kreiran prostor za druženje koji je zelenilom, drugačijim dizajnom nameštaja, pretvoren u pravu malu poslovnu oazu koju zaposleni koriste kada im je potreban predah ili žele da rade u neformalnom okruženju. Pored toga, XI sprat je predviđen za odmor zaposlenih, gde mogu da popiju kafu, ručaju, da se opuste igrajući stoni fudbal ili Play Station ili da jednostavno uživaju u fantastičnom pogledu koji se pruža na Beograd sa te visine.

Predstavljajući nove poslovne prostorije Karlo Driusi, direktor Sektora podrške bankarskom poslovanju UniCredit Banke je izjavio da njihovo novo radno okruženje obezbeđuje mnogo više prostora za saradnju, sastanke i razmenu ideja:

- Popularno nazvani "Smart Working" koncept je dodatno pospešio komunikaciju među svima nama, omogućivši nam da bolje razumemo jedni druge i da samim tim budemo uspešniji i efikasniji u onome što radimo. Prostor smo dizajnirali u skladu sa najsavremenijim trendovima, trudeći se da svaki detalj doprinese tome da on bude inspirativan i prijatan. Politika čistog stola, koja je doprinela da se drastično smanji obim štampanja, omogućila nam je, ne samo više slobodnog prostora za nas, već i mnogo zdravije radno okruženje.

Nadovezujući se na priču o "Smart Working“ konceptu direktorka Direkcije ljudskih resursa UniCredit Banke Ivana Ivić je istakla da im je od samog početka cilj bio da kreiraju ambijent u kojem su zaposleni u centru pažnje, a ne prostor za arhivu.

- To smo učinili ne samo kroz promenu poslovnog prostora, već i kroz uvođenje dodatnih fleksibilnosti za naše zaposlene. Sada zaposleni ne samo da mogu da koriste različit prostor za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, već i da sami kreiraju svoje radno vreme u skladu sa životnim navikama i obavezama. Pored toga, odlučili smo i da svakom zaposlenom za rođendan poklonimo slobodan dan koji mogu da provedu u društvu najmilijih. Mi jednostavno želimo da se naši zaposleni osećaju prijatno na poslu, da znaju da rade u kompaniji koja zaista brine za njih i za ispunjenje njihovih potreba - rekla je Ivić.

(Telegraf.rs)