Ako Đoković pogleda ovaj snimak, sigurno ću pobediti: Predivna Tara (11) igra, glumi, svira klavir, a boluje od veoma retke bolesti (FOTO) (VIDEO)

Hajde da podelimo ovaj tekst što više kako bi ga Novak pročitao i podržao devojčicu kojoj to mnogo znači. Tara do pobede!

Nekim pričama ne treba uvod. Nekim pričama ne treba ulepšavanje. Retki su oni čija pojava kaže više od svih svetskih jezika zajedno. I najređi su ljudi kao što je Tara Samac (11), koja, iako ima Frimen-šeldon sindrom od rođenja, poseduje mudrost 30-godišnjaka, i snagu profesionalnog plesača.

Zorana, kraljice: Sama je skupila 40.000 dolara i na Dan žena otputovala u Južnu Koreju, na terapiju! (FOTO) (VIDEO)

Ovoj devojčici ništa ne može da stane na put. Ona igra, glumi, svira klavir, sprema se da zasvira i violinu, a 24 marta. će u Austriji nastupiti i na Zimskim svetskim igrama specijalne Olimpijade, u delu za hip-hop plesače. Kaže da joj život daje vetar u leđa.

Pokrete koje ona izvodi, ni profesionalni plesači u punoj snazi ne mogu da izvedu.

Tara ne može da spava bez boce sa kiseonikom, ali je to ne sprečava da na svakom treningu uloži više snage i truda nego što bilo ko od nas može da zamisli. Ima mnogo planova za budućnost, a za početak, bitno joj je da predstavi Srbiju kako treba na Olimpijadi.

- Oduvek sam imala taj neki ritam u sebi, koji me tera da igram. Tako je i počelo, slušala sam svoje srce. Sama sam smislila koreografiju i spremila se za Olimpijadu. Jer, kad mislim da nešto mogu, onda sam sigurna u sebe 100 odsto. Ali znate, ovo je specijalna Olimpijada, ne mora da znači da ja najbolje igram. Videćemo, moj cilj je bronza - odlučna je Tara.

Dok razgovara sa nama, sve vreme u ruci drži jedan poseban rekvizit bez kog ne ide nigde - kačket koji je dobila od Novaka Đokovića. Jasno je da joj je on velika motivacija i pokretač.

- Želim da pozdravim Novaka i da mu kažem da sam uvek uz njega. Nadam se da će i on navijati za mene dok budem na Olimpijadi - kaže skromno Tara.

Sindrom od kog boluje od rođenja spada u retke bolesti.  Iako sa ozbiljnim problemima, ne dozvoljava sebi da poklekne.

- Nikada ne bih mogla da se bavim baletom, niti bilo čim što je sporo i što me uspavljuje. Zato sam izabrala hip-hop - objašnjava neverovatna devojčica i dodaje da je ceo život htela da bude na televiziji, pred kamerama i da joj se sad i taj san ispunio.

- Volela bih da budem kamerman - kaže nam dok se vraća treningu i zagleda kameru kojom smo je snimali do tad. Naš snimatelj joj obećava da će joj biti lični učitelj čim se vrati iz Austrije.

- Pa, valjda ćete me i dočekati sa Olimpijade i snimiti opet. Valjda sam zaslužila - kaže nam Tara dok se namešta u formaciju za grupni nastup.

Odgovaramo joj da se to podrazumeva, kao i da ćemo navijati za nju 24. marta. A sigurni smo da će je i Novak Đoković bodriti.

Hajde da podelimo ovaj tekst što više kako bi ga Novak pročitao i podržao devojčicu kojoj to mnogo znači. Tara do pobede!

(Jasmina Stakić/ j.stakic@telegraf.rs)