Nata Mesarović: Poštovala sam odluku Ustavnog suda Srbije

Predsednica Visokog saveta sudstva tvrdi da je bila protiv rada ovog tela u nepotpunom sastavu

Predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarović tvrdi da je bila protiv rada nepotpunog sastava VSS, o čemu postoji dokaz u zapisnicima o njegovom konstituisanju i radu. Ona ističe da je poštovala odluku Ustavnog suda koji je ozakonio rad ovog tela u nepotpunom sastavu.

“Ustavni sud je razmotrio u odluci na koju sam se pozvala odredbe o radu Saveta u tzv. nepotpunom sastavu. Nisam očekivala da povodom iste odredbe Ustavni sud najavljuje donošenje drugačije odluke", navela je Mesarovićeva.

Ona je, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, istakla da to nije nikakav problem, da su ona i VSS poštovali do sada važeću odluku i da će, kada je Ustavni sud promeni, poštovati i nju šta god to ukazivalo na rad Ustavnog suda.

"U svom dosadašnjem skromnom pravnom znanju mislila sam da se Ustavni sud izjašnjava o ustavnosti određenih odredaba Zakona, a sada smo svi naučili da se Ustavni sud izjašnjava na primer i prošlom i sadašnjem sastavu Visokog saveta sudstva, iako se odredbe zakona o tome u međuvremenu nisu menjale", istakla je Mesarovićeva.

Ustavni sud Srbije saopštio je ranije juče da se do sada nije izjašnjavao o pitanju zakonitosti i legitimnosti sadašnjeg sastava VSS. Ustavni sud je na to ukazao povodom Nate Mesarović da je " i Ustavni sud Republike Srbije mišljenja da nepotpuni sastav VSS-a ne utiče na zakonitost njegovog rada".

(Tanjug)