Svečanost u "Palati Srbija": Sve je u bojama policije (FOTO)

Nova nada MUP-a od danas su 404 akademaca, među kojima je 111 devojaka

U "Palati Srbija" na Novom Beogradu danas je održana svečanost povodom prijema novih policijskih službenika u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Nova nada MUP-a su od danas 404 policajaca, među kojima je 111 devojaka. 

Stefanović oštro demantuje navode sindikata: Ne mešamo se u slobodnu volju pripadnika policije

Promovisano je 358 mladih policijaca, koji su završili 12 i 13 klasu Centra za osnovnu policijsku obuku i 36 akademaca Kriminalističke akademije.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, direktor policije Vladimir Rebić, ministri Zoran Đorđević i Aleksandar Vulin, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Siniša Mali...

Svečanost je počela intoniranjem "Marša na Drinu", a nakon što su na nju stigli premijer Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, hor "Žikica Jovanović Španac" otpevao je i humnu "Bože pravde".

Obraćajući se prisutnima premijer Aleksandar Vučić poručio je da nema jake u stabilne Srbije bez bezbedne Srbije.

- Nema novih investicija, većih plata i penzija, ni boljeg životnog standarda ako zemlja ne može da garantuje punu sigurnost njenim građanima i potencijalnim investitorima-  ukazao je Vučić.

Rekao je da je ponosan na Srbiju, koja je u prethodne tri godine jasno pokazala da može da garantuje i stabilnost i sigurnost ne samo naše zemlje, već i regiona. Ukazao je da nije lako biti policajac, jer su oni glavna meta i onima koji su kriminalci, kao i onima koji sa njima sarađuju, a tobože se bore protiv kriminala.

Istakao je da su zajedništvo i jedinstvo jedini ključ uspeha i pozvao iskusnije policajce da podele svoje iskustvo i znanje sa mladim kolegama.

- Video sam desetine mladih devojaka i momaka koji danas ulaze u službu i dobro razumeo da oni jesu budućnost srpske policije i države. Video sam i dobro razumeo da je država uložila u njihovo znanje -rekao je predsednik vlade i pozvao mlade pripadnike MUP da znanje vrate u ono što je najvrednije:

- A, to je naša država.

Starijim kolegama je rekao da budu nesebični u davanju saveta, da uče decu koja iz škole izlaze da budu dobri i pošteni policajci.

Zbog ove svečanosti saobraćaj na Novom Beogradu od 10 sati je obustavljen i tako će biti sve do 13 časova. Saobraćaj je obustavljen u Bulevaru Mihajla Pupina, u delu Antifašističke borbe do Španskih boraca.

Na platou ispred "Palate Srbija" viđena je pokazna vežba jedinica za obezbeđenje ličnosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)