"Larina trka" u Šumaricama!

Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled maligne bolesti, zauvek napustila orijentiring staze

Dvanaesto orijentiring takmičenje "Larina trka", koju organizuje Sportsko društvo "Jasenica" iz Smederevske Palanke, pod pokroviteljstvom opštine Smederevska Palanka i opštine Kragujevac, a u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka NURDOR, održaće se u nedelju, 02. aprila 2017. godine u Kragujevcu kod hotela "ŠUMARICE".

Prijavljivanje za trku je od 09 do 10.00 časova, a početak  trke u 10.00 časova. Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled maligne bolesti, zauvek napustila orijentiring staze. Ovo takmičenje je ujedno   prvenstvo Srbije u kombinaciji  u disciplini "srednja distanca", kao i otvoreno školsko prvenstvo Srbije.

Cilj trke je, pre svega, popularizacija orijentiringa kao sporta koji promoviše zdrave stilove života i očuvanja životne sredine.

Trka ima takmičarski karakter  i u njoj, pored redovnih takmičarskih kategorija uzrasta od 12 pa do 70 godina i  kategorije seniora, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta, dok se u kategoriji "Sport za sve" mogu prijaviti svi zainteresovani koji žele da oprobaju sposobnosti svog duha i tela uz kartu i kompas.

Startina za ovu kategoriju, u iznosu od 400 dinara, je donacija Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) za projekat "Izgradnja novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu".

- Smatramo da je ovo primeren način da se ukaže na značaj očuvanja i unapređivanja zdravlja naše dece, kao i na značaj podrške i saosećanja svoj deci oboleloj od teških bolesti. Na ovogodišnjoj trci očekujemo preko 200 takmičara iz Srpskih klubova i veliki broj dece iz osnovnih i srednjih škola Republike Srbije . Takmičarski centar je kod hotela "Šumarice" u Kragujevcu – rekao je Milorad Stanojković iz OK "Jasenica", direktor takmičenja.

Prijave za učešće možete potvrditi na e-mail: zix026@gmail.com, online na link: http://oris.orijentiring.rs/takmicenja.php do 29.03.2017. kao i putem telefona: 060/3163933

Prva tri plasirana u svim kategorijama dobijaju medalje i prigodne nagrade za prvoplasirane.

(Telegraf.rs/ PR)