Dijana (13) htela da podigne mobilni telefon sa pruge, u sledećem trenutku je na nju naleteo voz i ubio je na mestu! (FOTO) (VIDEO)

- Imala je osmeh koji je mogao da obasja čitav svet. Bila je izuzetno dobra osoba - kažu prijatelji i porodica u očaju

Jedna tinejdžerka je poginula u Kvinsu u nedelju posle podne nakon što je pokušala da podigne telefon koji joj je ispao na prugu u metrou. Ona je nastradala kada ju je udario voz.

Tornado pogodio selo i prevrnuo prikolicu u kojoj su živele majka i ćerka (3): Poginule su na licu mesta (FOTO) (VIDEO)

Njujorška policija je rekla da su poziv primili neposredno pre četiri sata posle podne.

Devojka je identifikovana kao Dijana Kadribašić (13). Nju je voz udario kada je sišla na prugu da podigne mobilni telefon koji joj je ispao, prenela je policija.

Ona je krenula do tržnog centra da bi se našla sa prijateljima kada je napravila fatalnu grešku, prenosi CBS Njujork. Voz ju je pokosio dok je pokušavala da se popne na platformu.

- Bio sam u prvom vozu kada sam čuo tup udarac. Svi su odjednom počeli da skaču i vrište - rekao je vozač metroa Stefan Topete.

Nesreća se dogodila na Rego Park stanici gde prolaze linije E, M, R, prenosi nbcnewyork.com. Radnik koji održava metro kaže da je voz pokušao da uspori, ali nije mogao da se zaustavi na vreme.

Devojčica je odvedena u bolnicu Elmhurst, gde je kasnije preminula. Nakon tragedije, gradski prevoz Njujorka izneo je saopštenje gde podseća ljude o bezbednosti na platformi i da uvek ostanu iza žute trake.

Njeni prijatelji su dan kasnije došli na mesto nesreće i još uvek ne veruju da je ovakva tragedija zadesila njihovu drugaricu.

- Imala je osmeh koji je mogao da obasja čitav svet. Bila je izuzetno dobra osoba - kažu oni.

Dijanina sahrana je zakazana za utorak, a njena porodica moli novinare da poštuju njihovu privatnost.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)