SUZE HEROJA: Piloti plakali dok je Dejanovo telo zauvek nestajalo u humci. Jedva su mu uputili ove reči (FOTO)

– Voleli smo ga zbog njegovog sportskog duha i gospodskih manira – rekao je klasić

Nastradali pilot Dejan Pandurović sahranjen je na Novom groblju u Beogradu u 13.30 sati. Dirljivim govorom od Dejana oprostili su se i njegovi klasići.

Uz tužne zvuke trube, kolona je krenula do groba: Sahrana pilota Dejana Pandurovića, koji je poginuo u padu aviona kod Šapca (FOTO)

Srce moje je iščupano, kako će majka da živi bez tebe: Krik majke para nebo na sahrani sina pilota (FOTO)

Pljačljivim glasom klasići su ispratili Dejana na večni počinak. Piloti su smogli snage da izgovore te poslednje reči, reči upućene njihovom prijatelju, učitelju i kolegi.

Reči upućene ponosu Srbije i ponosu svoje porodice.

Reči upućene ocu dvoje dečice, koji ih više nikad neće zagrliti.

– Voleli smo ga zbog njegovog sportskog duha i gospodskih manira. Bio je uzoran nastavnik letenja, zaljubljenik u sport i putovanja.

- Imao je ženu Jelenu i dve ćerke. Nadam se da će Jelena uspeti da ih usmeri na pravi put. Bila mi je čast služiti sa tobom, neka ti je večna slava brate! – jecao je klasić Miodrag Krstić.

Vojni avion “super galeb G-4″ srušio se 7. aprila na području sela Slatina kod Šapca, kada su poginuli potpukovnik Nenad Ćulibrk iz Komande RV i PVO i kapetan Dejan Pandurović iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

Kapetan Dejan Anđelko Pandurović rođen je 15.l aprila 1978. godine u Vrbasu. Na službi u Vojsci Srbije je od 2001. godine.

Obavljao je dužnost pilota, ujedno nastavnika letenja u 1. avijacijskom odeljenju 252. školsko trenažne avijacijske eskadrile u 204. vazduhoplovnoj brigadi.

(Telegraf.rs)