Amerika bacila najjaču bombu na lavirint tunela i pećina: U ovom trenutku je eksplozija ubila 36 džihadista (FOTO) (VIDEO)

Detonacija se čula kilometrima naokolo, a prozori su pucali u naseljima udaljenim po nekoliko kilometara od pogođene lokacije

Najveća konvencionalna bomba SAD, poznata kao "majka svih bombi" ubila je najmanje 36 ekstremista Islamske države u jučerašnjem napadu na niz tunela i pećina. Kako su saopštili avganistanski zvaničnici, nije bilo civilnih žrtava.

Ozbiljan udarac: SAD je bacila najveću nenuklearnu bombu na Islamsku državu!

- Kao rezultat bombardovanja, ključna skrovišta i kompleks tunela ID-a uništeni su, a 36 njihovih boraca je ubijeno - saopštilo je Ministarstvo odbrane u četvrtak.

Kako prenosi CNN, američka vojska procenjuje da u gađanoj regiji operiše između 600 i 800 terorista.

Bomba GBU-43/B MOAB, najveća nenuklearna bomba koju ima vojska SAD i koja "isporučuje" nepunih 11 tona eksploziva, bačena je na kompleks tunela i pećina i uništila je "tri nivoa tunela", kao i uskladišteno naoružanje i municiju.

Detonacija se čula kilometrima naokolo, a prozori su pucali u naseljima udaljenim po nekoliko kilometara od pogođene lokacije.

Predsednik Donald Tramp je rekao da je "izveden još jedan dobar posao" nakon treće velike vojne operacije naređen za samo nekoliko meseci, nakon napada u Jemenu i vazdušnog napad u Siriji.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs/Tanjug)