Čitav svet ismeva Kim Džong Una: Preti nuklearnim ratom raketama koje su napravljene od papira? (FOTO) (VIDEO)

Jedan od korisnika Tvitera napisao je: "Da li Severna Koreja misli da može sve da nas prevari sa svim tim lažnim raketama na paradi!?"

Prema spekulacijama koje se šire svetskim medijima, Kim Džong Un je kao deo svoje vojne parade ovog vikenda prikazao prazne obojene kutije i predstavio ih kao smrtonosno oružje za masovno uništenje.

Velika pretnja svetu: Oni čuvaju Kim Džong Una, i danas su ZAGRMELI na vojnoj paradi! (FOTO)

Severna Koreja je na pomenutoj paradi povodom Dana sunca, odnosno 105. rođendana svog osnivača Kim Il Sunga, predstavila nova oružja, ali ljudi širom sveta počeli su da postavljaju pitanja i sumnjaju u validnost predstavljenih raketa, pogotovo ove koja je vidno štrčala u nepravilnom položaju u odnosu na ostale.

Jedan od korisnika Tvitera napisao je: "Da li Severna Koreja misli da može sve da nas prevari sa svim tim lažnim raketama na paradi!?"

Drugi je dodao da misli da rakete izgledaju kao papirne figure.

Bez obzira na sve, predstavljanje interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM) za koje Pjongjang tvrdi da mogu da putuju hiljadama kilometara podigli su nivo opasnosti i straha da Severna Koreja može da napadne Ameriku.

Čak je i potpredsednik Amerike Majk Pens doputovao u Južnu Koreju u okviru svoje desetodnevne posete Aziji i tom prilikom izjavio da nema opasnosti zbog "gužve oko drvenih kutije severnokoreanaca".

Inače, tokom samog Dana sunca i parade strani novinari su imali svako svoje lično obezbeđenje i vladinog zvaničnika koji je bio zadužen da prati sve šta se prenosi i da kontroliše da se u etar ne pusti neka "neprimerena" informacija, piše Dejli mejl.

Međutim i pored sve njihove predostrožnosti na internetu se pojavio snimak BBC-jevog novinara Džona Sadvorta, iza kojeg u momentu obraćanja gledaocima prolazi upravo jedna od raketa za koje se smatra da su lažne i napravljene od papira, budući da im jedan od vrhova nepravilno štrči.

(Telegraf.rs)