Tramp oštro poručio Kim Džong Unu: "Vodi računa kako se ponašaš"

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je ponovo kritikovao prethodnu američku administraciju

Predsednik SAD Donald Tramp je juče, tokom tradicionalnog kotrljanja uskršnjih jaja u Beloj kući, poručio lideru Severne Koreje Kim Džong-unu da "mora da vodi računa o ponašanju". Tramp je tako odgovorio novinaru Si-En-Ena (CNN) koji ga je upitao ima li neku poruku za Severnu Koreju i Kin Džong-una.

OVAKO TRAMP OPRAVDAVA AMERIČKE NAPADE ŠIROM SVETA: Iskreno, nemamo drugi izbor

- Mora da vodi računa kako se ponaša - kratko je odgovorio Tramp.

On je to izjavio nakon što je sa prvom damom Melanijom Tramp označio početak tradicionalnog kotrljanja uskršnjih jaja, preneo je AFP.

Ovo je prvi put da Tramp organizuje ovu manifestaciju staru 139 godina.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je ponovo kritikovao prethodnu američku administraciju, napisavši na svom Tviter nalogu da je spoljna politika prethodnog predsednika Baraka Obame bila "potpunu promašaj".

- Prvih 90 dana na funkciji predsednika pokazalo je da je prethodnih osam godina spoljna politika bila potpuni promašaj - napisao je Tramp, preneo je "Politiko".

Trampov komentar usledio je nakon što je zamenik severnokorejskog ministra spoljnih poslova Han Song Rjol optužio predsednika za eskalaciju tenzija na Korejskom poluostrvu kroz poruke na Tviteru i intenziviranje vojnih vežbi, rekavši: "Ratovaćemo ako oni tako odaberu".

(Telegraf.rs/Tanjug)