Mrtav pijan izazvao saobraćajnu nesreću i ubio čoveka: Sad mu je sud u Beogradu povećao kaznu!

Tom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Smederevu kojom je L.R. bio osuđen na dve godine i tri meseca zatvora, jer je vozeći u traci u suprotnom smeru usmrtio Z.I.

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za godinu i devet meseci zatvora kaznu L.R. i pravosnažno ga osudio na četiri godine zatvora jer je u septembru 2015. vozeći pijan sa 3.15 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio Z.I, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

NEZAPAMĆENA NESREĆA NA PETROVARADINU: Teretnim kamionom uleteo - u kuću! (FOTO)

Tom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Smederevu kojom je L.R. bio osuđen na dve godine i tri meseca zatvora.

Njenu je takođe izrečena zabrana upravljanja vozilom "B“ kategorije od dve godine, a oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko - pravnih zahteva upućeni na parnicu.

Obrazlažući odluku o povećanju kazne, Apelacioni sud je naveo da je prvostepeni sud dao prevelik značaj olakšavajućim okolnostima u odnosu na težinu krivičnog dela.

L.R. je osuđen jer je 22. septembra 2015. godine u Vlaškom Dolu vozio "u stanju potpune alkoholisanosti sa 3,16 promila alkohola u krvi" izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Z.I.

Tom prilikom je prekoračio dozvoljenu brzinu od 50 kilometara na čas, vozeći iz pravca Smederevske Palanke ka Smederevu 77 kilometara na čas i to u suprotnoj traci od smera kretanja, usled čega je udario vozilo Z.I., kojio je vozio brzinom od 45 kilometara na čas.

Z.I. je tom prilikom zadobio povrede od kojih je preminuo.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)