Misterija na grobljima: Svakog dana nestaju mesingana slova s nadgrobnih ploča

Oštećeno je više nadgrobnih ploča i odneta su mesingana slova

U poslednja dva dana na meti lopova bila su sva tri prokupačka groblja, a pored krađa, iza lopova je ostala i materijalna šteta. Lopovi skidaju mesingana slova sa nadgrobnih ploča i svi slučajevi skrnavljenja koji su se desili poslednjih dana prijavljeni su policiji.

Horor u Srbiji: Vračare čekaju da se završi sahrana, pa s mrtvih skidaju predmete za crnu magiju (FOTO)

Kako kaže predsednik Udruženja "Roma" u Prokuplju Živorad Saitović na groblju u naselju Mala Guba oštećeno je više nadgrobnih ploča i odneta su mesingana slova.

- Vandalizam su prijavili građani koji su došli da obiđu svoje preminule. Bili su zgranuti onim što su videli, te sam u ime svih prijavio skrnavljenje i policiji - kazao je Saitović.

On dodaje da su rešili da zaštite groblje tako što će organizovati stražu.

- Ovo je prvi put da se desila ova zaista neprimerena situacija. Pre dve godine obijena je kapela na ovom groblju i iz nje je otuđena mešalica, ali i ostale stvari koje su bile unutra. I tada smo prijavili, ali počinioci nikada nisu pronađeni - dodao je naš sagovornik.

Nezvanično smo saznali da su iste štete napravljene poslednjih dana i na glavnom Gradskom groblju, ka i na Stražavačkom groblju, koje je na izlazu iz Prokuplja.

(Telegraf.rs/B.R.)