MINISTARSTVO PROSVETE: Nećemo se baviti peticijom o Darvinu

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević rekao je da je peticija stigla na Univerzitet i da će zbog velikog interesovanja javnosti biti na dnevnom redu neke od narednih sednica Senata

Ministarsvo prosvete se neće baviti peticijom za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama, izjavio je ministar Mladen Šarčević.

Pljušte smene u ministarstvu zbog seksualnog obrazovanja

Prosvetnim radnicima će "sigurno" biti povećane plate ove godine

Šarčević je za utorak rekao da se bilo koja naučna istina ili nova teorija, a naročito one koje su od svetskog značaja, ne mogu uvoditi tek tako, bez međunarodne potvrde.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević rekao je da je peticija stigla na Univerzitet i da će zbog velikog interesovanja javnosti biti na dnevnom redu neke od narednih sednica Senata.

- Nevezano za to ko su potpisnici, zna se da se naučne teorije potvrđuju ili odbacuju na naučnim skupovima i u naučnim časopisima, a nikako peticijama i raspravama u javnosti - kazao je rektor za list i dodao da bi bilo neprihvatljivo da tu tematiku razmatraju ljudi koji se bave nekm drugim oblastima.

Peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i fakultetima, koju je potpisalo 166 pojedinaca, upućena je Odboru Skupštine Srbije za obrazovanje, Ministarstvu prosvete, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i senatima univerziteta.

(Telegraf.rs/Beta)