Tragedija u Boru: Preminula devojčica (16) posle ranjavanja hicem iz pištolja, istraga u toku

- Lekari su dali sve od sebe da spasu devojčicu, koja je nekoliko puta reanimirana - navodi izvor iz istrage

Kristina A. (16), iz negotinskog sela Malajnica, preminula je u nedelju u borskoj Opštoj bolnici od prostrelne rane nanete hicem iz pištolja "tetejac" u glavu - saznaju "Novosti".

Jeziva porodična tragedija: Sandru i Miroslava niko nije video danima, a onda ih je policija zatekla mrtve za kuhinjskim stolom

- Devojčica je primljena jutros, četiri sata posle ponoći, u Opštu bolnicu u Boru sa jedva vidljivim znacima života.  Pregledom je ustanovljeno da ima prostrelnu ranu glave, nanetu hicem iz vatrenog oružja - kaže dr Siniša Srbulović, neurohirurg u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Lekari su dali sve od sebe da spasu devojčicu, koja je nekoliko puta reanimirana. Nažalost, od zadobijenih povreda preminula je u nedelju oko podneva - kažu iz borske bolnice.

Istraga je u toku, i još uvek se ne zna ko je odgovoran za tragediju.

- Po dosadašnjim saznanjima, K. A. i njen godinu dana stariji brat su u nedelju, Sat vremena posle ponoći, iz porodične kuće u Malajnici krišom uzeli pištolj koji je bio u ilegalnom posedu. U jednom trenutku je odjeknuo pucanj, a K. A. se stropoštala - prenose "Novosti.

Brat devojčice je odmah probudio ukućane, koji su ćerku odvezli u negotinsku bolnicu.

Kako nezvanično saznaje ovaj list, brat Kristine A. je istražnim organima ispričao da je ona sebi pucala u glavu, kao i da je on pokušao da joj pomogne.

- U toku je istraga koja treba da utvrdi kako je došlo do ove tragedije. Naloženo je da se uradi parafinska rukavica, kao i da se obavi poligrafsko ispitivanje članova porodice - zaključuje izvor blizak istrazi.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)