MONSTRUOZNO: Lekari Hitne pomoći puštaju bolesnike da umru da bi dobili proviziju od pogrebnika?!

"Sprega pogrebnika i lekara traje od 2000. i nije ni prestajala do danas. Cena za dojavu o smrti je 300 evra" - tvrdi bivši direktor Borko Josifovski. U Hitnoj pomoći bez komentara

Bivši direktor Hitne pomoći dr Borko Josifovski optužio je u razgovoru za Telegraf.rs da lekari Hitne pomoći namerno puštaju da pacijenti umru kako bi uzeli proviziju od 300 evra od pogrebnog preduzeća.

Ovaj lekar, koji je bivši direktor ove zdravstvene institucije, navodi da sprega pogrebnika i lekara Hitne pomoći traje od 2000. godine, i da ona praktično nije prestajala ni do danas. Josifovski navodi da je, dok je bio direktor, ustanovio krivična dela koje vrše pojedini lekari i da je pokrenuo postupak protiv njih, kao i da je zbog toga smenjen sa tog mesta.

- Od tada pa do danas ja vodim borbu za svoja prava. Svi nadležni organi su dobro upućeni u to šta se radi u Hitnoj pomoći, ali skrivaju istinu. I Ministarstvo zdravlja, i Tužilaštvo, i lekari Hitne pomoći. Podneo sam i krivične prijave i sve nadležne organe obavestio o ovim krivičnim delima, a kao nagradu za to sam dobio otkaz, jer sam navodno urušio ugled Hitne pomoći - kaže on.