Policija sprovela raciju povodom napada u Londonu: Uhapšeno 12 osoba, komšije prepoznale svog suseda kao jednog od osumnjičenih (FOTO)

Najmanje 12 osoba je uhapšeno danas, a akciju su predvodile jedinice za borbu protiv terorizma

Policija je jutros u Barkingu upala u kuću jednog od muškaraca za koga se sumnja da je umešan u teroristički napad u Londonu, koji se dogodio sinoć. Tom prilikom je nastradalo sedmoro, a povređeno je 48 ljudi. Najmanje 12 osoba je uhapšeno danas, od toga četiri žene. Akciju su predvodile jedinice za borbu protiv terorizma, prenosi express.co.uk.

(BLOG UŽIVO) Novi crni bilans u Londonu: Sedmoro mrtvo, tri napadača ubijena (FOTO) (VIDEO)

Policija je tom prilikom pretresla i nekoliko stanova na području Barkinga. Veruje se da je operacija počela negde oko sedam časova ujutru po lokalnom vremenu.

Skaj Njuz je preneo da je jedna žena uhapšena tokm racije, ali se kasnije pojavila informacija da je ona i puštena.

Prema izveštajima Skaj Njuza, jedan svedok tvrdi da je na licu mesta video veliki broj žena koje su nosile islamsku odeću i koje su razgovarale sa policijom.

Prema najnovijim informacijama, brzina kojom je izvedena ova racija pokazuje da su vlasti imale informacije o identitetu najmanje jednog napadača. Na licu mesta su mogla da se vide i kola hitne pomoći.

Furkan Navi, koji živi u ovom naselju rekao je policiji da je prepoznao jednog od svojih komšija kao osumnjičenog za napad u Londonu, kada je video slike upucanih napadača.

- Živeo je ovde tri godine sa ženom i dvoje dece. Nisam ga baš najbolje poznavao ali izgledao je prijateljski - rekao je on, prenosi Gardijan.

Drugi komšija kaže da je ovog čoveka viđao u naselju dve godine.

- Činio se kao prijateljski, kul momak. Voleo je da se moli sa decom. Mislim da je bio u svojim dvadesetim godinama - rekao je on.

Jedna komšinica koja je zamolila da je mediji ne imenuju opisala je jednog napadača kao vitkog i bradatog čoveka u dvadesetim godinama, koji ima dvoje male dece. Pretpostavlja se da je čovek Pakistankog porekla.

Rekla je Gardijanu da ga je prepoznala sa slika.

- Shvatila sam da je to on. Bila sam šokirana. Svi ovde imaju decu i poslove. Nikada nismo ni pomislili da bi neko odavde mogao da uradi nešto ovako. Viđala sam ga svaki dan. Nikada nije komunicirao sa ženama ovde - rekla je ona.

Navela je da je uvek nosio tradicionalnu islamsku odeću.

- Uvek se oblačio u skladu sa religijom kao i njegova žena. Imao je bradu i nosio je dugačke haljine koje nose muškarci, nekada belu, a nekada tamniju - rekla je ona.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)