Godinama priča da je vlada SAD učestvovala u napadima 11. septembra, a sada tvrdi da su roditelji lažirali ubistva svoje dece (FOTO) (VIDEO)

Na komentar vodetljke da svojom izjavom da su roditelji lažirali smrt vlastite dece, uznemiruje ljude, Džouns je odgovorio: "Ali ne razljute se zbog pola miliona mrtvih Iračana koje su ubile sankcije"

Porodice žrtava jednog od najgoreg napada u američkim školama zgrožene su izjavama Aleksa Džounsa, teoretičara zavere i voditelja "Infovorsa", koji godinama tvrdi da je američka vlada učestvovala u napadu u Oklahomi 1995. i u napadima izvedenim 11. septembra 2001. godine.

Tajni snimak atentata na Džona Kenedija: Li Harvi Osvald bio je samo deo veće zavere, zašto su CIA i FBI zadržali ključne dokumente? (VIDEO)

U intervjuu NBC, Džouns je izjavio i da se masovno ubistvo 2012. godine u osnovnoj školi "Sandi Huk" nikada nije dogodilo. U tom napadu je ubijeno 26 ljudi, a većina, njih 20, su bila deca, preneo je B92. Neke od porodica su zbog "odvratnog razgovora" pozvale na bojkot NBC-a.

Voditeljka Megin Keli započela je sa pitanjem smatra li Džouns samog sebe najparanoičnijom osobom u SAD-u. Džouns je odgovorio da je "izgradio svoj ugled na teorijama zavere, uključujući masakr Sandi Huk, koji se nije dogodio".

Na komentar voditljke da svojom izjaviom da su roditelji lažirali smrt vlastite dece, uznemiruje ljude, Džouns je odgovorio: "Ali ne razljute se zbog pola miliona mrtvih Iračana koje su ubile sankcije".

Džouns je izjavio da je napad u školi "Sandi Huk" lažiran pomoću "dečjih glumaca".

Roditelji i porodice ubijene dece i nastavnika pisali su NBC-u kako bi izrazili zgroženost ovim tvrdnjama.

Porodica ubijene nastavnice Viki Soto objavila je pismo na Fejsbuku u kojem piše da su "zgroženi i razočarani" odlukom NBC-a da objavi razgovor, dok je Nelba Markez Grin, koja je u napadu izgubila šestogodišnju kćerku Anu Grejs, rekla je da se boji da bi razgovor mogao da podstakne druge teoretičare zavere na "zlostavljanje i optužbe o lažiranju".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)