Objavljeni snimci 5 najopasnijih bliskih susreta brodova i aviona NATO-a sa ruskom avijacijom (VIDEO)

Presretanje grupe američkih bombardera koje je izveo ruski lovac 9. juna iznad Baltičkog mora nije jedino u proteklih nekoliko godina

Na društvenim mrežama objavljen je snimak "bliskih susreta" ruskih vojnih letelica i NATO aviona i brodova.

DRAMA NA NEBU IZNAD BALTIKA: Ruski avion presreo američki bombarder!

Presretanje grupe američkih bombardera koje je izveo ruski lovac 9. juna iznad Baltičkog mora nije jedino u proteklih nekoliko godina, naveo je Sputnjik. Na Jutjubu je postavljena kompilacija kadrova "rada" ruskih pilota.

Na prvom kadru ruski lovac Su-27 presreo je portugalski P-3 "orion“ iznad Baltičkog mora, video-snimak je napravljen 2014.

Zatim tu je i preletanje bombardera Su-24 iznad američkog vojnog broda "Donald Kuk".

Presretanje se dogodilo 2016, kada su dva bombardera Su-24 proletela na izuzetno maloj visini iznad palube američkog broda. Američki brod tada je bio u međunarodnim vodama, 70 kilometara od ruske vojno-mornaričke baze.

U SAD su saopštili da su "uznemireni takvim ponašanjem" ruskih pilota, preneo je B92.

U decembru 2014. godine norveške vlasti su objavile video na kojem je zabeleženo kako ruski lovac-presretač MiG 31 izvodi manevar u blizini aviona F-16.

Na snimku se čuje kako pilot F-16 nervozno reaguje na ruski avion koji se pojavio u blizini.

Nakon toga na snimku je ruski MiG-31 koji presrec´e norveški izviđački avion "falkon" DA-20, u oktobru 2015. iznad Barencovog mora. Avioni su se približili na 30-40 metara. Ruski pilot je snimio kako ga norveški pilot pozdravlja.

Lovac Su-27 9. juna je presreo bombarder B-1B "lanser" i teški strateški bombarder B-52. Pentagon je dejstva ruskog pilota okarakterisao kao profesionalna.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)