Navijačka himna gejeva koja poziva na paradu u subotu: Ovome se malo ko nadao (VIDEO I REČI PESME)

- Nije bilo lako izaći iz ormara, zato poruka što sledi važna je i jaka - kažu organizatori Parade ponosa

Pod sloganom "Neka svi naši glasovi ore se", u subotu će biti održana Parada ponosa u Beogradu. Organizatori su za taj dan pripremili i zanimljivu himnu kojom žele da se približe navijačima, ciljnoj grupi sa kojom imaju najviše sukoba.

Parada ponosa u subotu u Beogradu: Šetnja 3 LGBT udruženja od Pionirskog parka do Trga Republike

EVROPSKA GEJ ORGANIZACIJA: Ne priznajemo Prajd u Srbiji

Spot za pesmu sniman je u balonu za mali fudbal, a izvode je tri navijačice, uz podršku sa tribina.

Ovo su stihovi pesme:

"Zašto branite nam ljubav i sputavate snove, zašto ne date nam šansu da šetamo u dvoje. Zašto dugine vas boje užasavaju i plaše, samo hoćemo slobodu, a ne nešto što je vaše - stihovi su pesme.

- Užasno je teško, ali borimo se hrabro. Nije nam svejedno jer osuđuje nas svako. Nije bilo lako izaći iz ormara, zato poruka što sledi važna je i jaka: Dođite na Prajd, ponos Srbije, u Srbiju 24. juna 2017. godine."

Dodaju da LGBT osobe navijaju za sebe, jedni za druge, za sve građane i građanke, za timove, klubove, reprezentacije!

- Namerno smo u njemu iskoristili fudbalsku i navijačku ikonografiju, ne samo zato što se ona slaže sa muzikom koju koriste mnoge navijačke grupe u Evropi, već i zato što smo hteli da se približimo velikom broju ljubitelja fudbala u Srbiji - rekla je režiserka spota Milina Trišić.

- Oko sporta uopšte, a fudbala pogotovu, okuplja se veliki broj ljudi, a mi smo hteli da pokažemo da je LGBT zajednica deo našeg društva - dodala je.

Poslušajte pesmu:

(Telegraf.rs)