Konuzin: Kredit za železnicu neće biti jedina pomoć Srbiji

"Sedstva od 800 miliona dolara namenjenih železnici neće biti preusmerena na druge potrebe već će biti isključivo namenska", tvrdi Milutin Mrkonjić. "Srbija može da računa na dodatnu finansijsku pomoć od Rusije", poručio ruski ambasador

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin rekao je da Srbija može da računa na dodatnu finansijsku pomoć od Rusije, osim kredita od 800 miliona dolara namenjenih srpskoj železnici.

- O tome se vode razgovori, naravno prvo treba da čujemo potrebe Srbije, a onda treba zajednički da definišemo mogućnosti za rešavanje tih problema - rekao je Konuzin na sastanku povodom realizacije ruskog kredita za železnicu.

Ocenjujući da odnosi između Srbije i Rusije nikada nisu bili bolji za realizaciju zajedničkih projekata, on je naveo da bi trebalo nastaviti osnivanje srpsko-ruskih preduzeća koja imaju za cilj da deluju van granica Srbije.

Dobar primer su, kako je rekao Konuzin, Naftna industrija Srbije i Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, namenjen za brzo reagovanje u slučaju požara, poplava i zemljotresa.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić je prihvatio predlog Konuzina da srpski i ruski železničari stateški nastupe u regionu i najavio da će za to biti izdvojena određena sredstva iz budžeta njegovog ministarstva.

Srpski ministar je kazao da sredstva iz ruskog kredita od 800 miliona dolara za železnicu neće biti preusmerena na druge potrebe, već će biti isključivo namenska.