Pogledajte snimak napada urednika NIN-a na policiju (VIDEO)

Vladimir Piacun napao je policajce i udario jednog od njih kroz otvoren prozor automobila, tvrde u MUP. Kod njega su pronađena dva noža. Direktor policije dao nalog da Piacuna puste iz pritvora

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je Tanjugu da je dao nalog da urednik NIN Vladimir Piacun, koji je priveden posle sukoba sa službenicima MUP u civilu, bude pušten iz policijskog pritvora.

Veljović je rekao da je potrebno utvrditi punu istinu o incidentu koji se dogodio u petak u Beogradu, a nalog je dao "radi podržavanja visokog nivoa saradnje između policije i predstavnika medija".

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su danas da je tehnički direktor NIN Vladimir Piacun priveden nakon što je napao trojicu policajaca u civilu u UIici Žorža Klemansoa.

Zamenik načelnika Odeljenja policijske uprave za grad Beograd za kontrolu zakonitosti u radu Goran Milinković rekao je na konferenciji za novinare da se Piacun u petak, 23. avgusta, najpre posvađao sa policajcima u blizini kule "Nebojša", da bi ih zatim u Ulici Žorža Klemansoa i napao.

Pjacun je, vozeći motocikl, došao u sukob sa policajcima koji su se nalazili u sivoj "tojoti". Kako je istakao Milinković, pripadnici policije su intervenisali tek nakon što je Piacun nasrnuo na policijsko vozilo i kroz otvoren prozor udario jednog od službenika MUP.

- Piacun se dovezao do Ulice Žorža Klemansoa, sišao sa motora i sačekao da stigne vozilo sa policajcima. Zatim je počeo da ga šutira, da bi na kraju jednog policajca udario kroz otvoren prozor - precizirao je Milinković.

On je objasnio da su policajci, od kojih se jedan legitimisao i izvadio službeno oružje, potom izašli iz svog vozila, a zatim Piacuna, koji je počeo da beži, sustigli i savladali upotrebom zahvata "ključ na lakat".

On je novinarima rekao i da su u Piacunovoj torbici pronađena dva noža sa sečivom dužine pet, odnosno osam centimetara.

Pogledajte video sa mesta događaja na kojem se tačno vidi šta se dogodilo:

(I. M. / Tanjug)