BRUKA OD KREDITA! Homenovoj sestri 34 miliona iz Fonda za razvoj, sa kamatom 0,5 %!

Kredit od skoro 300.000 evra za koji će platiti petogodišnju kamatu od samo 4.745 evra sestra državnog sekretara dobila 2009. godine

Firma čiji je vlasnik Jelena Homen Tasić, sestra Slobodana Homena, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde, dobila je iz Fonda za razvoj Republike Srbije kredit od 34 miliona dinara (oko 300.000 evra) uz kamatu od samo 0,5 odsto godišnje!

Kredit za koji će platiti petogodišnju kamatu od samo 4.745 evra Homenova sestra dobila je 2009, a odluku Upravnog odbora Fonda o dodeli kredita potpisao je Mlađan Dinkić, tada predsednik UO.

Fabrika izolacionih materijala i ambalaže "Fima" a.d. iz Mionice, čiji je vlasnik Jelena Homen Tasić, zastupnik preduzeća njen muž Milan Tasić, a predsednik Upravnog odbora u to vreme njen i Slobodanov otac Borivoje Homen, ovaj povoljni kredit je dobila na period od pet godina, s grejs periodom od godinu dana.

Preduzeće "Fima" a.d. se Fondu za razvoj obratilo 27. maja 2009. godine sa zahtevom za dodelu sredstava „za podsticaj i razvoj nerazvijenih opština u Republici Srbiji“. Od Fonda je zatražen kredit od 40 miliona dinara, i to za nabavku opreme koja bi trebalo da "unapredi proizvodnju izolacionog materijala i ambalaže". Upravni odobor Fonda je na sednici održanoj 1. oktobra 2009. odobrio kredit u iznosu od 34 miliona dinara.