PEJ PAL: Šta nam donosi - prednosti i mane

Glavna prednost ovog sistema je bezbednost novčanih transakcija, jer korisnici ne moraju jedni drugima da ostavljaju brojeve svojih računa i kartica, kažu stručnjaci

KONAČNO! Dolazak "Pej pala", sistema za bezbedno onlajn plaćanje, Srbija čeka već godinama, a sudeći prema jučerašnjim najavama ministra Rasima Ljajića, čekanju se bliži kraj! Iako internet kupovina nije, barem sudeći po poslednjim istraživanjima, omiljena srpska disciplina (samo osam odsto korisnika interneta je praktikuje), ova vest je izazvala pažnju javnosti.

Najčešće pominjani razlog zbog koga Srbi ne vole internet kupovinu je nepoverenje u sistem, tačnije strah od pljačke i hakera, kao i dodatni troškovi i porezi. "Pej pal" sistem bi trebalo da predstavlja lek upravo za te brige i dileme. U najkraćem, evo kako on funkcioniše:

Da bi postali korisnici, morate da ostavite broj kreditne kartice ili tekućeg računa, koji se verifikuju jednom transakcijom. Nakon toga, novčane transakcije se obavljaju tako što kupac šalje mejl-uplatu prodavcu, a uplata se skida sa računa kupca i uplaćuje na račun koji je prodavac otvorio kod "Pej pala".