MUSLIMANI U AKCIJI: Evakuisana ambasada SAD u Briselu, protesti u Sarajevu, spaljenja lutka sa likom Obame (VIDEO)

Deljeni su i leci u kojima se navodi da je producent filma "Muslimanska nevinost" Sam Basile Izraelac koji živi u SAD, te da je film kojim se vređa ličnost proroka Muhameda snimljen za potrebe Izraela

Policija u Kartumu, Sudan, ispalila je danas suzavac da rastera oko 10.000 demonstranata koji su se približili američkoj amabasadi u tom gradu, gde je ranije zapaljena nemačka ambasada i napadnuta ambasada Velike Britanije, javio je dopisnik agencija Frans pres.

Policija raspoređena u velikom broju blokirala je ulicu koja vodi do ambasade SAD dok su demonstranti uzvikivali "Bog je veliki" i "sve osim Proroka" u osudi amaterskog filma snimljenog u SAD koji se smatra uvredljivim za proroka Muhameda.

Agencija Frans pres je javila da je u demonstracijama u Kartumu poginuo još jedan demonstrant. Njegovo telo je pronađeno u blizini američke ambasade, nakon što je prethodno jednog demonstranta udarilo i usmrtilo policijsko vozilo. Za sada nije poznato kako je nastradala ta druga osoba u današnjim demonstracijama.