MUP Crne Gore: Reagovaćemo kad stigne poternica Interpola za Keljmendijem

- Ukoliko Interpol Podgorica dobije zahtev, normalno je da će Uprava policije postupati po poternici u svim linijama rada - kaže pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore

Crnogorska policija će postupiti po poternici za Naserom Keljmendijem ako ona stigne posredstvom Interpola, rekao je podgoričkim "Vijestima" pomoćnik direktora Uprave policije Vojislav Marković.

- Poternica nije stigla do Uprave policije. Nadležni organi u BiH treba prvo da proslede zahtev Centralnom birou Interpola u Lionu, a onda, tek nakon što se svi elementi i procedure završe, zahtev se iz Liona prosleđuje drugim državama - precizirao je proceduru Marković, koji je pomoćnik za Sektor kriminalističke policije.

Upitan da li ima novih informacija o skrivanju Keljmendija, on je saopštio da je "Uprava policije ranije dala svoj zvanični stav i obavestila javnost o svojim saznanjima, tako da u ovom trenutku nema ništa novo što bi se moglo saopštiti povodom tog slučaja".

Crnogorska Uprava policije saopštila je ranije da je Keljmendi napustio Crnu Goru u ponedeljak, 10. septembra.

- Ukoliko Interpol Podgorica dobije zahtev, normalno da će Uprava policije postupati po poternici u svim linijama rada - rekao je Marković.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić najavio je da će Sud i Interpol u petak raspisati poternicu za više osoba, među kojima je i Keljmendi.

Prištinski mediji objavili su ranije da se Keljmendi nalazi u svojoj rodnoj kući u Peći, a ministar kosovske policije Bajram Redžepi nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje da je Keljmendi u Peći.

(D. Z. / Tanjug)