Sindi Loper i Kim Vajld podržale Paradu ponosa u Beogradu!

Osim američkih pevačica, pisma podrške gej paradi koja je najavljena za 6. oktobar u Beogradu uputili i glumci Stiven Fraj, Mirijam Margolis i Alen Kaming

Beogradsku Paradu ponosa, koja je zakazana za 6. oktobar, podržale su američke pevačice Sindi Loper i Kim Vajld, kao i glumci Stiven Fraj, Mirijam Margolis i Alen Kaming, saopštili su organizatori Parade ponosa.

- Svako ljudsko biće, bez obzira na to u kojoj zemlji živi, bez obzira na njegovu boju kože, religiju, naciju, pol ili seksualnu orijentaciju mora da bude jednako prihvaćeno s dostojanstvom i poštovanjem. Svi mi zajedno moramo da radimo kako bi se ovaj ideal održao u u celom svetu. Šaljem najlepše želje narodu Srbije koji na ovogodišnjoj Paradi ponosa slavi različitost i porodične vrednosti - napisala je u otvorenom pismu Sindi Loper, dok je Kim Vajld građanima Srbije poručila:

- U 21.veku nema mesta za mržnju, osećanja rođena iz ljubavi treba da zavladaju ovim svetom.

Britanski glumac Stiven Fraj uputio je pismo podrške organizatorima Parade ponosa, u kojem, između ostalog, kaže da "šalje svoju ljubav i najlepše želje za hrabru gej zajednicu Beograda".

Fraj, koji je poznat po ulogama u filmovima kao što su "Hari Poter", "Šerlok Holms", "Gosford park" i "Vajld" u kojem igra Oskara Vajlda, napominje da se ponekad čini da jedan korak napred u prihvatanju i jednakosti LGBT zajednice, zbog jakih snaga mržnje i netolerancije znači i dva koraka unazad.