Država treba da stane iza "Ju Es Stila"

Verica Kalanović smatra da bi zatvaranje "Ju es stila" bilo pogubno za domaću privredu

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da se ne sme dozvoliti da kompanija "Ju Es Stil Srbija" koja ima gubitke, a koja je važna za Smederevo i za srpsku privredu, bude zatvorena i da država mora da stane iza takvog velikog sistema.

Govoreći o poslovanju stranih kompanija u Srbiji kao što su "Fijat", "Beneton" ili "Jura", Kalanovićeva je naglasila da se one obavezuju da će zaposliti ljude iz Srbije i svi ljudi koji zadovolje njihove kriterijume ostaju na poslu, a oni koji ne zadovolje kriterijume odlaze.

Obaveze Nacionalne službe za zapošljavanje je da teže upošljivim kategorijama i onim ljudima koji ne mogu da zadovolje zahtevne uslove strane kompanije nađu alternativne programe i zaposle ih na poslovima koje ne traže toliko angažovanje, veštine, ni znanje stranih jezika, ni takvu produktivnost, objasnila je Kalanovićeva.

-Podržavamo da firme imaju dobru produktivnost, profit i zainteresovanost da ostanu u našoj zemlji - rekla je Kalanović i naglasila da u slučaju "Benetona" nije reč o otpuštanju, nego o preuzimanju radnika iz "Niteksa".

Kalanovićeva je istakla da je "Fijat" najbolji projekat ove vlade i da će se tek u narednih pet godina pokazati šta je značio za Srbiju, a da je u Kragujevcu na 32 hektara već nikla nova fabrika sa kompletnom infrastrukturom, dok je 110 fabrika u Srbiji vezano kao komponentaši u potpunosti ili delimično sa "Fijatom".

(Izvor: Tanjug)