SKANDAL U ROVINJU! Tijanić isprozivao HRT, gledaoci napuštali salu!

- RTS je građanskija televizija od HRT. Na hrvatskoj televiziji stalno potenciraju gde je Srbima mesto u Hrvatskoj. Nama ne može da se desi da izveštač RTS, prilikom dolaska Srba na glasanje u Hrvatsku, izjavi da su "Srbi izmileli iz svojih autobusa i došli u sela iz kojih su otišli" - rekao je Tijanić

Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić poručio je na okruglom stolu, u okviru manifestacije "Vikend medija festival", koja se održava u Rovinju u Hrvatskoj, da je Javni servis Srbije "građanskija televizija od HRT zato što na hrvatskoj televiziji stalno potenciraju gde je Srbima mesto u Hrvatskoj".

Govor Tijanića bio je vrlo provokativan i po organizatore očigledno neprijatan, jer je nekoliko osoba tokom njegovog izlaganja demonstrativno napustilo salu.

- Budžet RTS je 70 miliona evra, a HRT 200 miliona. Ipak, nama ne može da se desi da izveštač RTS, prilikom dolaska Srba na glasanje u Hrvatsku, izjavi da su "Srbi izmileli iz svojih autobusa i došli u sela iz kojih su otišli " - rekao je, između ostalog, Tijanić.