PALMA ISPUNIO OBEĆANJE: "Venčali" se Jovanča i Ema! (FOTO)

Žirafa Ema, stara sedam i po godina, stigla je iz beogradskog zoo-vrta kao poklon direktora Vuka Bojovića

Sednica Skupštine grada Jagodine, kojom je predsedavao Dragan Marković Palma, trajala je danas svega pet minuta, jer su se odbornici, na čelu sa Markovićem, uputili u zoo-vrt "Tigar", gde su simbolično prisustovali zvaničnoj "ženidbi" medijski najpopularnijeg stanovnika zoo-vrta u Jagodini, muške žirafe nazvane Jovanča.

Na dnevnom redu sednice bilo je šest tačaka, pet je usvojeno jednoglasno, a u jednoj je jedan odbornik bio protiv.

-  Životna saputnica Jovanče, žirafa Ema, stara sedam i po godina, stigla je iz beogradskog zoo-vrta, kao poklon Vuka Bojovića. Od Jovanče je starija pet godina, ali se nije do sada telila -  izjavio je upravnik zoo-vrta, veterinar Vlada Jovanović.

On je podsetio da se žirafe pare "ležeći ili stojeći", a nose devet meseci.

Pre puštanja "mladenaca" iz štale, Marković je novinarima i odbornicima u zoo-vrtu izjavio da se danas realizuje obećanje koje je dao prošle nedelje, da će oženiti Jovanču.

- Jovanča se skućio. Realizujem obećanje koje sam dao pre nedelju dana i to zbog toga što su neki najavili sedmodnevne manifestacije. Poznato je da sam human čovek i da se zalažem za ljudska prava, te da ništa iz oblasti nije prekršeno kod onih koji pričaju da su uskraćeni. Naravno da im ništa nije zabranjeno da rade u četiri zida šta god žele. Čuveni žiraf Jovanča pre dve godine je osam meseci bio svakodnevno u svim medijima po raznim osnovama. Pošto je Jovanča postao polno zreo, rešili smo da ga ženimo i obezbedili smo mu devojku Emu. Ona je sedam i po godina starija od njega. Emu nam je poklonio direktor beogradskog zoo-vrta Vuk Bojović, kome najviše zahvaljuje Jovanča - rekao je on.

Prema dostupnim podacima, ovakav primerak žirafe u svetu košta oko 40.000 evra. Marković je najavio da će početkom sledeće godine u zoo-vrt stići još jedna egzotična životinja i to - panda. Zoo-vrt "Tigar" ima 80 životinjih vrsta sa preko 400 primeraka životinja.

Podsetimo, Vuk Bojović je ekskluzivno za Telegraf najavio ovo venčanje, odnosno dolazak Eme u Jagodinu.

(P.S. T.)