VELIKA KOALICIJA: Ruska crkva nudi Vatikanu "jedinstveni front"

- Hrišćanstvo u Evropi i Americi ugnjetavaju i pritiskaju sekulariziam i ateizam, vera se isteruje iz javnog života, zabranjuje se nošenje hrišćanskih simbola, ruši se tradicionalno poimanje porodice i braka kao zajednice muškarca i žene - naglašava ruski mitropolit zadužen za spoljne poslove RPC

Mitropolit volokolamski Ruske pravoslavne crkve (RPC) Ilarion Alfejev, "drugi čovek" crkve koji je zadužen za spoljne poslove, ponudio je Vatikanu stvaranje "jedinstvenog fronta" za zaštitu i očuvanje hrišćanskih vrednosti u svetu, javila je Verska informativna agencija (VIA).

Alfejev, koji u Vatikanu prisustvuje biskupskom sinodu Katoličke crkve povodom 50. godišnjice Drugog vatikanskog sabora, poručio je da su "pravoslavci i katolici prizvani da zajednički zaštite hrišćane u svetu".

- Hrišćanstvo u Evropi i Americi ugnjetavaju i pritiskaju sekulariziam i ateizam, vera se isteruje iz javnog života, zabranjuje se nošenje hrišćanskih simbola, ruši se tradicionalno poimanje porodice i braka kao zajednice muškarca i žene - naglašava Alfejev.