TERORISTI, POKAJTE SE: Ruske službe likvidirale 49 ekstremista na Severnom Kavkazu

Predsednik severnokavkaske republike Ingušetije Junus-Bek Jevkurov objavio je broj svog mobilnog telefona, na koji ekstremisti mogu da se jave ako žele da se predaju i pokaju

U više ruskih republika na Severnom Kavkazu likvidirano je 49 naoružanih ekstremista, od toga devet vođa, u širokoj operaciji svih struktura organa reda, saopštio je danas Nacionalni antiteroristički komitet Rusije.

Ne precizirajući kada su operacije izvedene, Komitet navodi da je takođe privedeno 30 pripadnika banditskih grupa i njihovih saradnika, otkriveno i uništeno više od 90 njihovih utočišta i baza i 26 skrovišta. Tom prilikom je, kako se dodaje, oduzeto 30 improvizovanih eksplozivnih naprava, oko 100 kilograma eksploziva, 109 komada oružja, kao i više od 530 mina i granata i oko 19.000 komada municije.

U odvojenoj inicijativi, predsednik severnokavkaske republike Ingušetije Junus-Bek Jevkurov objavio je broj svog mobilnog telefona, na koji ekstremisti mogu da se jave ako žele da se predaju i pokaju.

- Danas možete da se vratite kući i pokajete se za ono što ste učinili, ponovo pronađete porodicu i normalan život - poručio je Jevkurov, obećavajući im minimalnu kaznu, predviđenu zakonom.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)