HDZ: Nećemo ulicu Milana Mladenovića u Zagrebu, EKV su bili narkomani!

Predsednica skupštinskog Kluba poslanika HDZ-a kaže da ta grupa "nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu"

Klub lokalnih poslanika HDZ-a u Zagrebu najavio je da će na sutrašnjoj sednici gradske skupštine zatražiti odlaganje rasprave oko imenovanja ulice Milana Mladenovića - pevača i gitariste beogradske rok grupe Ekatarina Velika (EKV) u Jakuševcu u Novom Zagrebu,  zbog toga što se 19. novembra održava sednica Odbora za imenovanje ulica i naselja, gde će se utvrditi kriterijumi,  kako, na koji način i ko može dobiti ulicu u Zagrebu.

Predsednica skupštinskog Kluba poslanika HDZ-a Margareta Mađerić naglasila je kako je HDZ protiv imenovanja ulice Milana Mladenovića u Novom Zagrebu što je nedavno predložio skupštinski Odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova uz obrazloženje da se Mladenović rodio u Zagrebu, a bio je pevač beogradske grupe koja je uživala veću popularnost u Hrvatskoj nego u Srbiji i ostavila velik trag u popularnoj muzici bivše države.

Mađerić je na konferenciji za novinare izjavila da ta grupa "nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu".

Podsetivši na zavisničku prošlost članova EKV-a, Mađerić je poručila da prilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim kriterijuma kako se generacijama koje dolaze ne bi poslala loša poruka.

Ona je, takođe, poručila da je jedini razlog ovakvog imenovanja na sutrašnjoj sednici to što navedeni muzičar ni po jednom kriterijumu ne bi dobio ulicu pa se ubrzano sutra ide u imenovanje.

(I. M. / Izvor: Jutarnji list)