SKANDAL: Podignut spomenik teroristima u centru Preševa!

"Ovo je velika bruka i mislim da država treba da reaguje jer je OVPBM bila teroristička organizacija, formirana s ciljem da sruši ustavni poredak Srbije", izjavio gradonačelnik Vranja Zoran Antić

Na trgu ispred sedišta lokalne samouprave Preševa postavljen je spomenik sa 27 ispisanih imena poginulih pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, organizacije koja je na jugu Srbije podigla oružanu pobunu protiv države!

Spomenik je, u organizaciji veterana OVPBM, otkriven u petak, ali prvi čovek Preševa Ragmi Mustafa nije želeo da daje izjave dok narodni poslanik Riza Haljimi kaže da nije prisustvovao otkrivanju obeležja.

- Pretpostavljam da se podizanje spomenika temelji na osnovu odluke skupštine da se trg ispred opštine nazove imenom palih boraca OVPBM - ističe Haljimi.

Šef koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković rekao je juče da je za spomenik čuo od novinara. Zoran Antić, gradonačelnik Vranja, smatra da je reč o podizanju spomenika teroristima.

- Ovo je velika bruka i mislim da država treba da reaguje jer je OVPBM bila teroristička organizacija, formirana s ciljem da sruši ustavni poredak Srbije i otcepi jedan njen deo - kazao je Antić.

(I. M. / Izvor: Blic, Foto: BalkanMagazin.net)