SKANDAL U KINI: Golišave devojčice (5) u bikiniju poziraju na sajmu automobila (FOTO)

Kineska javnost ostala je u šoku kada su na internetu počele da kruže fotografije devojčica u čizmama koje izazovno poziraju. Mnoge devojčice imaju jedva pet godina

Kompanija koja je angažovala devojčice, od kojih pojedine imaju svega pet godina, da bi u bikiniju pozirale ispred vozila na sajmu automobila u jednom gradu u centralnoj Kini, pozvala je na stišavanje burne polemike koja se digla u javnosti zbog tog skandala.

"Nadamo se da će se strasti ubrzo smiriti", kazala je u izjavi za AFP predstavnica frime "7-Wind Model Costume", dodavši da u kompaniji ne žele da o tome raspravljaju.

Deo kineske javnosti bio je šokiran fotografijama postavljenim na internetu na kojima devojčice u čizmama izazovno poziraju poput profesionalnih manekenki ispred limuzina izloženih prošle sedmice u gradu Vuhan.

"Da li je pristojno ponašanje prošlost? Zar to nije posledica supremacije novca?", komentarisao je jedan ozlojeđeni korisnik interneta, zaključujući da fotografije "ilustruju moralnu degradaciju".

Na sajmovima automobila u Kini danas je običaj da manekenke u kratkim suknjama poziraju pored vozila, ali je ovo prvi put da su se na štandovima pojavila deca.