ZIMA U SRBIJI ODNELA I ČETVRTI ŽIVOT: Dve žene se smrzle u jednom danu!

Živica Rašković (56) iz okoline Bora pošla na tri kilometara udaljenu pojatu, kako bi namirila stoku i povezala voćke, a Ilona Feješ (89) iz mesta Torda pronađena je u svom selu, u srednjem Banatu

Dve žene u dva različita kraja Srbije, Živica Živica Rašković (56) iz borskog sela Donja Bela Reka i Ilona Feješ (89) iz mesta Torda, u srednjem Banatu, preminule su za manje od 24 sata od posledica smrzavanja.

Smrt Ilone Feješ potvrdio je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije u Žitištu Dušan Milićev. On je na današnjoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije u Zrenjaninu, rekao da su svi putevi u opštini raščišćeni i da je normalizovano snabdevanje životnim namirnicama koje je bilo otežano prethodna dva dana zbog velikih količina snega i smetova.

Zbog toga će sutra đaci ponovo biti u školskim klupama u opštini Žitište, kao i u Zrenjaninu,Sečnju i Novoj Crnji gde je uvedena vanredna situacija a zbog posledica nevremena danas nije bilo nastave.

Živica Rašković pronađena je jutros mrtva u šumi, nedaleko od sela Donja Bela Reka. Ona se, kako je ustanovljeno, smrzla na putu od pojate do kuće.

Živica je, u nedelju, pošla na tri kilometara udaljenu pojatu, kako bi namirila stoku i povezala voćke. Nije se vratila, a njen suprug Duško je pomislio da je ostala da prespava na pojati.

Međutim, budući da se ni jutros nije vratila, suprug je pošao da je traži i našao je smrznutu u šumi. Pretpostavlja se da se Živici, koja je bolovala od visokog pritiska, slošilo i da je pala u sneg, gde se i smrzla. Kako je utvrđeno, nesrećna žena je doživela infakrt, tako da je to glavni razlog njenog pada i naknadnog smrzavanja.

Podsetimo, prva žrtva je Radivoj M. (60), kojeg je pronašla sestra u kući u naselju Vrbak kod Novog Sada, i on je umro od posledica smrzavanja.

Druga žrtva je Radosava P. (78) iz okoline Medveđe. Njegovo telo pronađeno je na teritoriji Kosova, na mestu udaljenom kilometar od administrativne linije.

(G. S.)