ROTACIJA: Marović na čelu DPS-a

- S obzirom na čitav niz novih obaveza koje sada Đukanovića čekaju kao predsednika Vlade, u ovim posebnim specifičnim uslovima, postajaće potreba neke dnevne koordinacije u partiji i u tom periodu njegovog odsustva, tu funkcije koordinacije kao prvog čoveka u partiji bi trebalo da radim ja - rekao je dosadašnji potpredsednik Demokratske partije socijalista

Potpredsednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović rekao je da će preuzeti upravljanje tom strankom, nakon što je njen lider Milo Đukanović ponovo postao crnogorski premijer.

Marović je, gostujući u emisiji "U centar" na Televiziji Crne Gore, rekao da je Đukanović o tome upoznao Glavni odbor i Predsedništvo ove partije.

- S obzirom na čitav niz novih obaveza koje sada Đukanovića čekaju kao predsednika Vlade, u ovim posebnim specifičnim uslovima, postajaće potreba neke dnevne koordinacije u partiji i u tom periodu njegovog odsustva, tu funkcije koordinacije kao prvog čoveka u partiji bi trebalo da radim ja - rekao je Marović.

Upitan očekuje li da to pitanje ubrzo bude i formalno rešeno, on je naveo da se to već desilo  zahvaljujući činjenici informisanja i prihvatanja te okolnosti. Đukanović je 4. decembra, sedmi put, izabran za predsednika Vlade Crne Gore.

(M. S. / Tanjug)