PREŽIVELA TORTURU: Muž joj odsekao nos i uši, ali se oporavlja (VIDEO)

Lekari su Aeši Mohamadžai ugradili silikonski jastučić u čelo kako bi joj proširili kožu od koje će joj napraviti nos. Takođe, uzeli su i tkivo iz njene podlaktice i presadili ga u lice, kako bi delimično formirali oblik nosa

Aeša Mohamadžai iz Avganistana, kojoj je suprug odsekao nos i uši, uspešno se oporavlja u Americi, gde poslednjih šest meseci odlazi na operacije rekonstrukcije lica.

- Napokon me više nije strah da se pogledam u ogledalo - rekla je Mohamadžai, mlada Avganistanka, koja je jezivu torturu prošla nakon što je htela da pobegne iz lošeg braka punog nasilja. 

- Nije me briga. Svako ima neki problem. U početku sam se veoma plašila od toga šta donosi budućnost. Ali sada me više nije strah, sad znam koja je poenta života. U Avganistanu nisam shvatala šta je život - dodala je Mohamadžaijeva.

Lekari su joj ugradili silikonski jastučić u čelo kako bi joj proširili kožu od koje će joj napraviti nos. Već su uzeli tkivo iz njene podlaktice i presadili ga u lice kako bi delimično formirali oblik nosa. Sada planiraju da joj uzmu deo rebra koji će joj ugraditi umesto nosa a onda će kost prekriti kožom sa čela.