EPISKOP RAKITA ZA TELEGRAF: Na Kosovu je najteže, Srbi, ne klonite duhom, jedinstvo SPC je sačuvano!

Vikarni Episkop Atanasije Rakita govori o Božiću, njegovim čarima, značaju njegovog obeležavanja, ali i o ujedinjenju julijanskog i gregorijanskog kalendara i sve punijim crkvama

Njegovo Preosveštenstvo, vikarni Episkop hvostanski Gospodin Atanasije Rakita, u božićnjem intervjuu za Telegraf.rs kaže da je Božić dan susreta Boga i čoveka kada produbljujemo intimu sa svevišnjim.  On poziva sve Srbe da ne klonu duhom pred nedaćama koje su ih snašle, da veruju i očuvaju dobru volju i dodaje da je Srpska pravoslavna crkva jedinstvena i da je pred njom najteži zadatak da na Kosovu i Metohiji očuva crkvenu, istorijsku i kulturnu baštinu Srbije.

- Poručio bih Srbima da ne klonu duhom, bezobzira na sve teškoće, siromaštvo, nezaposlenost, već da se bore, nadaju i veruju u Boga da će im pomoći. Poručio bih im i da se drže programa anđelske božićne pesme, da slave Boga, da se trude i teže miru i osobito da umnožavaju dobru volju jer od nje zavisi da li ćemo razumeti jedni druge, kao i da li ćemo rešiti sva druga pitanja. Ako nju uspemo da izgradimo zla i stradanja će nestati.

(Darko Zlojutro / Foto: Tanjug)