Tuča Roma u GSP-u, prebijeni hip-hoperi!

Grupa od 10 Roma vraćala se sinoć gradskim prevozom iz zgrade "Bigza", gde su imali probe svoje hip-hop grupe, kada ih je, prema tvrdnjama članova grupe, na stanici kod Centra "Sava" napala grupa od dvadesetak mladića koja je upala u autobus. Na lice mesta je došla i policija, četiri mladića su bila zbrinuta u Urgentnom centru

Sinoć oko osam sati kod Centra "Sava" desio se incident kada je grupa od 20-ak mladića ušla u autobusu GSP-a i pretukla četvoricu romskih mladića.

Grupa od 10 Roma vraćala se sinoć gradskim prevozom iz zgrade "Bigza", gde su imali probe svoje hip-hop grupe, kada ih je, prema tvrdnjama članova grupe, na stanici kod Centra "Sava" napala grupa od dvadesetak mladića koja je upala u autobus. Na lice mesta je došla i policija, četiri mladića su bila zbrinuta u Urgentnom centru.

Pretučeni mladići kažu da niko od putnika u autobusu nije hteo da im pomogne, osim vozača koji je intervenisao, jer su napadači razbili staklo.

Policija je sinoć na licu mesta uzela izjave od prebijenih i poslala ih u Urgentni centar, gde su im konstatovane povrede od prebijanja. Povređeni su kako saznajemo jutros otišli u policiju kako bi podneli krivične prijave protiv napadača.

Prema nezvaničnim informacijama, i napadači su Romi.

(I. M. / Izvor: B92)