RIO DE ŽANEIRO: Biser Brazila pred transformacijom u grad 21. stoleća

- Vreme pred sobom vidim i kao san i kao noćnu moru, ali lepu noćnu moru. Postoje ogromni projekti, izuzetno kompleksni i veoma skupi. To su snovi za naš grad koji će postati realnost, ali koji zahtevaju izuzetan trud. Čeka nas četvorogodišnji maraton, ali to je izazov za Rio - kaže Eduardo Paes, gradonačelnik Rio de Ženeira

Eduarda Paesa, gradonačelnika Rio de Žaneira, očekuje nekoliko prilično napornih godina jer će njegov grad biti domaćin Kupa konfederacija u junu, Svetskog fudbalskog prvenstva 2014. godine i Letnje olimpijade 2016. godine, dok u julu dolazi papa, ali on na to gleda kao na "lepu noćnu moru" ili četvorogodišnji maraton nakon koga će, kako veruje, za sobom ostaviti lepši grad.

- Vreme pred sobom vidim i kao san i kao noćnu moru, ali lepu noćnu moru. Postoje ogromni projekti, izuzetno kompleksni i veoma skupi. To su snovi za naš grad koji će postati realnost, ali koji zahtevaju izuzetan trud. Čeka nas četvorogodišnji maraton, ali to je izazov za Rio - kaže on za AFP.

Prema njegovim rečima, Olimpijada je zasad najveći izazov.

- Rio neće postati raj i neće se rešiti svi njegovi problemii, ali grad prolazi kroz intenzivan proces transformacije - rekao je on, i dodao da ima još puno posla, ali da sve ide svojim tokom što je trenutno najvažnije.

(Telegraf.rs)