INTERVJU, DAVID BANJAI: Srbija je pravo mesto za ulaganje!

Poslovni čovek godine kaže da u Srbiji rade mladi, pametni, obrazovani ljudi, spremni da menjaju svet oko sebe* Jednak tretman za sve kompanije obezbeđuje fer utakmicu* Možete biti najbolji pojedinac, ali ako se ne uklapate u tim, džaba

Greše ulagači koji u Srbiju dolaze zbog jeftine radne snage, jer to dugoročno nije pametan put. Strani investitori, kojima je bitno da budu blizu svog tržišta i da imaju fenomenalne zaposlene, treba da investiraju u Srbiju. Ona je pravo mesto za sve one koji traže mlade, obrazovane i pametne ljude, spremne da menjaju svet oko sebe - kaže David Banjai, direktor fabrike "Bol pekidžing" u Beogradu u intervjuu za Telegraf.rs.

Banjai, koji je nedavno proglašen za poslovnog čoveka godinevodi američku fabriku koja je prošle godine u našoj zemlji ostvarila rekordnu proizvodnju od 1,3 milijarde limenki, od čega je 85 odsto bilo namenjeno izvozu. U 2013. planiraju da proizvedu 1,5 milijardi limenki, od kojih će takođe većina biti za izvoz.

 Klub privrednih novinara dodelio vam je priznanje poslovni čovek godine. Šta vas je izdvojilo i omogućilo da ponesete ovu laskavu titulu?

- Ja se apsolutno poistovećujem sa poslovnim principima koji vladaju u "Bol pekidžingu". Jedan od razloga zbog čega sam u ovoj kompaniji je taj što mi nikada u životu niko nije tražio da uradim bilo šta što se iole kosi sa mojim moralnim načelima. I to smatram da je fenomenalna vrednost. I mislim da je upravo to ta razlika koju je i Klub privrednih novinara primetio, ta naša doslednost, otvorenost, u krajnjoj liniji, integritet.

(Natalija Sekulić/ Foto: Milena Đorđević)