Bogdanov bio smanjeno uračunljiv

Veštaci sa Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu delimično osporili nalaz svojih kolega iz Beograda, koji tvrde da je navijač bio potpuno neuračunljiv prilikom napada na policiju na košarkaškom derbiju

Ivan Bogdanov bio je smanjeno uračunljiv prilikom napada na policiju i učestvovanja u masovnoj tuči uoči košarkaške utakmice između "Partizana" i "Crvene zvezde" u Beogradu 2006. godine, utvrdili su veštaci sa Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu.

U prvom veštačenju lekara sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu iz oktobra prošle godine navodi se da je Bogdanov bio neuračunljiv u trenutku incidenta i da nije bio svestan svojih postupaka, pošto je prethodno primio jak udarac u glavu.

Međutim, tužilaštvo je osporilo taj nalaz i zatražilo novo veštačenje, za koje je sud odredio Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu. Branioci Bogdanova, advokati Saša Milovanović i Nemanja Govedarica, rekli su da ne priznaju novi nalaz novosadskih veštaka i da ne žele o njemu da se izjašnjavaju.

Bogdanov se nalazi u pritvoru od 24. maja prošle godine, nakon deportacije iz Italije, gde mu je zatvorska kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija u oktobru 2010. u Ðenovi, zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina.

Sledeće suđenje na kojem će tužilaštvo i odbrana izložiti završne reči zakazano je za 7. februar, posle čega će sud Bogdanovu izreći prvostepenu presudu.

(Telegraf.rs/Tanjug)