Policija dečaka (7) vezala lisicama i maltretirala šest sati zbog krađe pet dolara!

Incident sa navodnom krađom odigrao se u Njujorku 4. decembra ujutru, a porodica tvrdi da je Vilson Rejes lažno optužen. Oni sada tuže policiju, tražeći odštetu od 250 miliona dolara

Ovo dete nije ubica, ali se njujorška policija prema njemu ponašala kao da je baš to! Umesto da se nađe u kancelariji direktora, gde bi ga neki "Skiner" izribao i poslao poruku njegovoj majci, sedmogodišnji dečak je lisicama vezan za radijator i ispitivan od policije deset sati, samo zato što je ukrao pet dolara na školskom igralištu.

- Moj sin je plakao: "Mama, to nisam bio ja, mama, to nisam bio ja". Nisam mogla ni da poverujem da policija može tako da se ponaša prema detetu. Potpuno smo traumatizovani - rekla je majka Vilsona Rejesa za "Njujork post".

- Možete da zamislite kako sam se osećala kada sam videla svog sina u lisicama. Bilo je užasno, nisam mogla da verujem svojim očima - dodala je ona.

Bizarna prekomerna upotreba sila od snaga reda i mira desila se nakon što je dete optuženo da je ukralo pet dolara od drugog učenika u školi.

Novac - koji je trebalo da bude iskorišćen za plaćanje izleta do koga nikada nije ni došlo - nekome je ispao iz džepa, a Vilsonov drugar ih je pokupio sa zemlje i stavio u džep.

Za krađu je optužen Vilson, zbog čega se potukao sa drugom decom koja su ga optužila.

Službenici policije su se na licu mesta pojavili 4. decembra u 10.20 časova ujutru, vezali dete lisicama i priveli ga u 44. stanicu gde su ga ispitivali šest sati i podvrgli verbalnom nasilju.

Porodica sada tuži njujoršku policiju, tražeći odštetu za 250 miliona dolara.

(Telegraf.rs / New York Post / Foto: New York Post)