Partijarh Irinej i Dodik zadovoljni stanjem u Republici Srpskoj

Predsednik RS prisustvovao je svetoj arhijerejskoj liturgiji u hramu Sabora Srba svetih u Štutgartu, koju je služio patrijarh Irinej, a nakon toga i prijemu povodom Dana i krsne slave RS, Svetog arhiđakona Stefana, koji u ovo vreme organizuje predstavništvo RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i patrijarh srpski Irinej ocenili su danas da je stanje u Republici Srpskoj dobro i da vlast u Srpskoj i Srpska pravoslavna crkva sarađuju odlično.

Dodik je prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji u hramu Sabora Srba svetih u Štutgartu, koju je služio patrijarh Irinej, a nakon toga i prijemu povodom Dana i krsne slave Republike Srpske, Svetog arhiđakona Stefana, koji u ovo vreme organizuje predstavništvo RS u nenačkom gradu.

Prijemu je prisustvola, kako prenosi Radio-televizija Republike Srpske, i ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Željka Cvijanović.

Dan i krsna slava Republike Srpske obeleženi su nizom manifestacija u više gradova RS, a centralna svečanost tim povodom održana je 9. januara u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, akademijom "Iz Srpske s ljubavlju".

(I. M. / Tanjug, Foto: Tanjug)