TAKE MY HAND: Mladi Preševa, Bujanovca i Medveđe snimili pesmu (VIDEO)

Cilj projekta bilo je povećanje osetljivosti društva i promocija tolerancije prema različitim manjinskim grupama uz osnaživanje mladih za aktivno delovanje u lokalnoj zajednici

Mladi Preševa, Bujanovca i Medveđe, u okviru projekta "Prava manjina - obaveza većine", koji traje već godinu dana, snimili su pesmu "Take my Hand". Inače, ovaj projekat podržalo je udruženje "Generator", novine "Vranjske" i Ambasada Norveške.

Projekat je realizovan na teritoriji Vranja, Bujanovca i Preševa, i u njemu je učestvovalo pet srednjih škola. Kako su saopštili oranizatori, cilj projekta bilo je povećanje osetljivosti društva i promocija tolerancije prema različitim manjinskim grupama uz osnaživanje mladih za aktivno delovanje u lokalnoj zajednici.

Odabrano je šest manjinskih grupa koje su po mišljenju organizatora projekta najdiskrminisanije na jugu Srbije. To su etničke manjine: albanska i romska, zatim žene, raseljena i izbegla lica, LGBT populacija i osobe sa invaliditetom.

Pogledajte video-snimak:

Glavni vokal u pesmi je Nikolija Zdravković, Stefan Milanović je svirao bas-gitaru, a Miodrag Dimitrijević ritam-gitaru, Nemanja Trajković klavijature i Nemanja Milanović bubnjeve. U spotu su glumili Dušan, Gramos, Milica, Marija, Nikola, Ajvanko, Ana, Miloš, Vanja, Strahinja, Ćifa, predstavnici Kancelarije za mlade Preševo: Agon i Rinor, kao i predstavnici Generatora: Nikola i Ana.

(M. S.)