"AL DAHRA": Proizvodićemo hranu u Srbiji za čitav svet! (FOTO)

Najpoznatija firma iz UAE za proizvodnju hrane zaniteresovana za investiranje u Srbiji najavljuje svoj dolazak čim se ratifikuje međudržavni sporazum dve zemlje

Potpisivanjem međudržavnog sporazuma između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije koji su potpisali prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i šeik Abdulah bin Zajad, otvoren je put za dolazak "Al Dahre" u Srbiju i investiranje tog arapskog giganta u poljoprivredu naše zemlje.

- Međudržavnim sporazumom i njegovom ratifikacijom u Skupštini Srbije biće postavljen temelj i pravni osnov za ugovor s kompanijom "Al Dahra" - najavio je potpredsednik Upravnog odbora te kompanije Hadim Abdula al Darei.

On je istakao da Srbija ima zemlju, vodu i da je potrebno da se samo stave mašine i da se krene s poslom.

- Čekamo da se ratifikuje sporazum i da krenemo u realizaciju posla. Što se nas tiče, nakon sedam meseci od formiranja zajedničke firme možemo da počnemo s proizvodnjom - najavo je Al Darei.

Prema njegovim rečima, "Al Dahra" je ozbiljno zainteresovana za ulaganje u Srbiju.

- "Al Dahra" smatra da je Srbija dobro mesto za ulaganje, zemlja je plodna i iz nje će imati benifit svi - rekao je on, i dodao da će "PKB" biti njihov partner u čitavom poslu koji sledi.

Prema rečima ljudi iz kompanije "Al Dahra", nakon ratifikovanja sporazuma u Skupštini pristupiće se formiranju zajedničkog preduzeća između Srbije i UAE u kojoj će naša zemlja imati 20 odsto vlasničkog udela.

(Iz Abu Dabija: Darko Zlojutro)