TELEGRAF U ABU DABIJU: Grad u kojem nema poroka i kriminala! (FOTO)

Abu Dabi je grad u kojem je alkohol zabranjen, kockari tu nemaju šta da traže jer nema kazina ni kladionica, dok muškarci ne mogu da vide slobodno odevene žene - one imaju plaže samo za njih

GRAD KOJI VREDI DOŽIVETI! Ovo je definitivno mesto koje na prvi pogled osvaja, na drugi vas privlači, dok na treći odlučujete da tu ostanete. Abu Dabi je metropola sa ogromnim građevinama, bulevarima sa sedam traka, luksuznim hotelima, plažom dugom osam kilometara i predstavlja mesto gde su svi poroci zabranjeni!

Abu Dabi je glavni grad UAE, sedište je istoimenog emirata i drugi je po veličini grad u državi. Smešten je na ostrvu u Persijskom zalivu, koje je od kopna udaljeno svega 250 metara, a sa kojim je spojeno mostovima "Makuta", "Musafah" i "Al Remom". To je pre svega grad stranaca, jer su domaći Arapi ovde manjina i izbegavaju da se mešaju sa došljacima.

Ovaj grad je pre nešto više od 50 godina bio pustinja puna koliba od blata i palminog drveća i bio je u senci glamuroznog i hedonističkog Dubaija. Osnivač Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Zaid bin Sultan Al Nahijan lično je projektovao današnji izgled ove metropole. On je u mape ucrtao bulevare, kružne tokove, hotele i sve ono što danas krasi ovo mesto i što će ga u budućnosti činiti posebnim.

KLIMA JE PUSTINJSKA I SUVA, PRAĆENA OLUJAMA!

Klima u Abu Dabiju je pustinjska, sunčano plavo nebo može se očekivati tokom cele godine. U razdoblju od juna do septembra uglavnom je vruće i vlažno, sa prosečnim najvišim dnevnim temperaturama iznad 35°C.

U tom razdoblju mogu se stvoriti i peščane oluje, koje u nekim slučajevima mogu smanjiti vidljivost na svega nekoliko metara.

(D. Zlojutro)