SAVREMENI TOPALOVIĆI: Kako pogrebna mafija vara ljude u Beogradu! (FOTO)

"Od 'divljaka' ne možemo da radimo. Sve su preuzeli zahvaljujući poznanstvima s nadležnima u bolnicama. Prevoze pokojnike i u hladnjačama za meso", ističu u Udruženju pogrebnih preduzetnika

Na teritoriji Beograda hara "pogrebna mafija" i niko joj ne može ništa! Ovo tvrde u Udruženju preduzetnika u oblasti pogrebnih usluga. Kako kažu, pored 30 registrovanih preduzetnika koji se bave ovom delatnošću, čak 150 prevoznika pokojnike prevozi nelegalno, odnosno bez ikakve propratne dokumantacije.

- U zvanično registrovanom Udruženju preduzetnika pogrebnih usluga ima 30 registrovanih članova, koji uredno plaćaju sve poreze i doprinose državi. Međutim, od 'divljaka' ne možemo da radimo. Sve su preuzeli zahvaljujući ličnim poznanstvima i političkim ili drugim vezama s nadležnima u bolnicama. Niti kome plaćaju, niti koga pitaju, već samo zarađuju. Preminule osobe prevozi ko stigne i s čime stigne. Tu su prerađeni automobili i mini-autobusi, a neretko se za transport leševa koriste i hladnjače za životinjsko meso. Strašno! Što je najgore, niko im ništa ne može i sve ih je više - ističu u ovom udruženju.

Ostaje da se vidi šta je potrebno da se tako nešto zaustavi i da gradski i republički organi počnu da rade svoj posao, jer se na ovaj način, prema proceni udruženja, republički budžet ošteti za najmanje nekoliko miliona dinara.

Pogledajte galeriju s fotografijama koje govore o uslovima u kojima se transportuju pokojnici u Beogradu:

(I. Mitkovski)