Za 100 radnih mesta prijavilo se 400 kandidata

"Gorenje" je u novu fabriku uložilo 20 miliona evra, a za svako novootvoreno mesto slovenačka kompanija dobija po 10.000 evra iz državne kase, a narednih 10 godina neće plaćati lokalnoj samoupravi u Valjevu određene takse i naknade

Na konkurs slovenačke kompanije "Gorenje" u Valjevu za 100 radnih mesta prijavilo se 400 kandidata, kako iz Valjeva, tako i iz okolnih mesta.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Valjevu Dragan Stojanović kaže da se prvog dana konkursa prijavilo oko 50 kandidata, a onda se svakodnevno povećavao broj onih koji bi želeli da se zaposle u "Gorenju", tako da ih je sada više od 400!

"Gorenje" je u novu fabriku uložilo 20 miliona evra, a za svako novootvoreno mesto slovenačka kompanija dobija po 10.000 evra iz državne kase i narednih 10 godina neće plaćati lokalnoj samoupravi u Valjevu određene takse i naknade.

Novootvorena fabrika u Valjevu je četvrta fabrika slovenačke kompanije “Gorenje” u Srbiji, koja je do sada u pogone u Valjevu, Staroj Pazovi i Zaječaru investirala više od 70 miliona evra. U četiri srpske fabrike "Gorenje" zaposleno je više od 1.500 ljudi.

(S. S.)