Socijalisti menjaju dan Valjeva!

Na inicijativu SPS biće promenjen Statut Valjeva, kojim je predviđeno da se ubuduće ponovo obeležava 15. septembar, Dan oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu, umesto 20. marta, Dana oslobođenja Valjeva u Prvom srpskom ustanku 1804. godine

Valjevo će, prema svemu sudeći, od ove godine kao Dan grada ponovo obeležavati 15. septembar! Tu odluku pokušavaju da „proguraju“ valjevski socijalisti i da ukinu 20. mart, koji je kao Dan Valjeva pre 11 godina ustanovila demokratska vlast.

Istoričari smatraju da je ta odluka sramna, jer je, kako tvrde, 15. septembar istorijski falsifikat.

Na inicijativu SPS biće promenjen Statut Valjeva, kojim je predviđeno da se ubuduće ponovo obeležava 15. septembar, Dan oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu, a da bude ukinut 20. mart, Dan oslobođenja Valjeva u Prvom srpskom ustanku 1804. godine, koji se do sada obeležavao kao Dan Valjeva.

Konačnu reč o ovom predlogu daće odbornici lokalnog parlamenta na sednici koja je zakazana za 18. mart, ali izvesno je da će ovaj predlog SPS dobiti „zeleno svetlo“ odbornika, jer socijalisti, zajedno sa SNS, DSS, URS, GG „Pobeda“ i Pokretom za Valjevo, čine vladajuću većinu u gradu na Kolubari.

(S. S.)